Friss topikok

Feedek

2011.02.12. 16:27 anonimous

Mi a bajom a keresztény vallással

Régen jó pár évig keresztény voltam, de nem saját akaratomból, aztán jött egy semleges időszak, most pedig ateista lettem egy ideje. A vallást mindenki magának választja, és egy vallás azért vallás mert valahogyan a hívők életét kéne szolgálnia. Ezzel szemben a keresztény hit legfőbb tanítása, hogy legyél jó az életben, ne vétkezz, és akkor Isten szeretni fog és a Mennybe jutsz. Vagyis add fel az emberi életedet, inkább legyél mártír mint bűnös(megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel). Mindez egy állítólagos halál utáni boldogság elérése érdekében. Semmi emberközpontúság.
Az emberek a bizonytalanság miatt keresnek maguknak fogóczkodót a vallásokban. Valami biztosat, ami mindig létezik és amiben lehet hinni, bárhol, bármikor. A vallás lényege emberi szempontból itt ki is kéne merüljön, minden más tan fölösleges és csak a hívők bekebelezését szolgálja. Különben mire valók a törvények, az alkotmány?

Ha megtalálod azt a dolgot amiben hinni tudsz, akkor az a te vallásod, az tud erőt adni neked. Istenekre pedig nincs szükség, ugyanis az ember az, aki képes isteni tettekre, ha él a képességeivel.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása